Destinatie

Sinaia, cea mai importanta statiune montana din Romania, resedinta de vara a regilor Romaniei, isi recapata stralucirea dupa ultimele investitii ce se vor finaliza in anul 2014. Amplasarea privilegiata la circa 120 km de Bucuresti, aerul rafinat al statiunii si punctele de maxim interes turistic fac din Sinaia statiunea la moda in orice anotimp.

Castelul Peles a fost construit de Regele Carol I intre anii 1873-1914 si a devenit la scurt timp resedinta de vara a a familiei regale. Castelul a fost construit si apoi decorat dupa planurile unei echipe de arhitecti si decoratori celebri ai acelor vremuri, sositi din Germania si Austria. Confiscat de regimul comunist in anul 1948, Castelul Peles devine muzeu in anul 1953, insa accesul publicului este permis abia in anul 1990. Retrocedarea catre Regele Mihai I de Romania s-a realizat in anul 2007, insa Castelul a ramas in circuitul turistic, devenind unul dintre cele mai vizitate muzee din Romania si cel mai important obiectiv turistic de pe Valea Prahovei.

Manastirea Sinaia a fost ctitorita intre anii 1690 si 1695 de marele spatar Mihail Cantacuzino si a primit aceasta denumire dupa vizita spatarului in Palestina si Muntele Sinai, ulterior intreaga asezare preluand numele de Sinaia. Este prima constructie si punctul in jurul caruia s-a dezvoltat intreaga regiune. Vechea biserica este construita in stilul brancovenesc, caracteristic Tarii Romanesti, stil ce poarta numele marelui Domnitor Constantin Brancoveanu, martirizat la Constantinopol in anul 1714.

Cazinoul Sinaia a fost construit intre 1912-1913 la initiativa Regelui Carol I, inspirat fiind de o constructie similara si mult mai faimoasa: Cazinoul din Monte Carlo, ambele avand pentru o perioada acelasi actionar - baronul de Marcay. In prezent cazinoul este gazda a numeroase conferinte nationale si internationale de mare anvergura, insa el gazduieste si expozitii de arta plastica si fotografie, lansari de carte, concerte si spectacole.

Domeniul Schiabil Sinaia ofera partii la inaltimi mari, neobisnuite pentru Romania, asa cum este partia Carp cu punctul de plecare de la 2417 m, cu sanse mari ca zapada sa se pastreze pana in luna mai. Sunt in total 10 partii cu grade de dificultate diferite si la care amatorii de sporturi de iarna pot ajunge cu 6 instalatii de transport pe cablu. Vara, iubitorii de mountain bike au amenajate trasee spectaculoase pe care le pot accesa folosind telegondola.

  Trasee turistice

Copyright © 2009. Toate drepturile rezervate. Design by Pyramid Soft.